Pomáháme s UNICEF ve školním roce 2022/2023


Městská část Praha 4 využije nabídku programu Pomáháme s UNICEF, který je zaměřen na úhradu obědů všem ukrajinským dětem, které v důsledku ruské invaze na Ukrajinu plní předškolní docházku v mateřských školách na území hlavního města Prahy. Rozhodla o tom rada městské části.

UNICEF - logo od 2016„Před časem nám nabídla organizace UNICEF finanční pomoc k zajištění stravování ukrajinských dětí v základních školách. Tentokrát přišla nabídka pomoci pro děti z mateřských škol a rada přijetí tohoto daru na svém minulém jednání jednomyslně schválila. Moc si toho vážíme, je to další pomocná ruka podaná našim ukrajinským rodinám v jejich nelehké situaci,“ uvedla 1. místostarostka Irena Michalcová (ANO 2011), která má školství v Praze 4 ve své kompetenci.

Školy budou žádosti s největší pravděpodobností předkládat průběžně po celý školní rok, a proto se rada městské části rozhodla schválit souhlas pro všechny mateřské školy zřizované městskou částí Praha 4.

Pomoc v rámci projektu Pomáháme s UNICEF je poskytována prostřednictvím finančního daru konkrétní mateřské škole či školní jídelně. Aby mohlo k uzavření darovací smlouvy dojít, musí s tím vyslovit souhlas zřizovatel, tedy v tomto případě městská část Praha 4.








Aktualizováno: 14.04.2023 – Vít Drbal
Vytisknout